Kvasné přípravky popis

 

Cíle prokvašení

  • Vyšší výtěžnost alkoholu
  • Čistější a bohatší aroma
  • Jistější prokvašení tj.potlačení bakterií a divokého kvašení

 

Používáme sortiment kvalitních výrobků, která si klade za cíl produkovat vitální kvasinky zabezpečující  čisté a plynulé prokvášení

 

Spiriferm

Kompletní specifikace

Spiriferm je vybraná, silně kvasící suchá čistá kvasinka. Jedná se o kvasinkový kmen LW-490-15 rodu Saccharomyces cerevisae. Spiriferm má ideální kvasící schopnosti při prokvášeni kvasů a moštů.

 

Produkt a účinek:

Spiriferm jsou silné, suché a čisté kvasinky ideální pro prokvášení kvasů amoštů. Čistý kvasný proces s kompletním prokvašením s vysokou tolerancí alkoholu a nízkou pěnivostí jsou samozřejmostí.

Doporučené dávkování:

Výrobce doporučuje 10-20g kvasnic na 100 litrů kvasu (moštu). Pokud je mikrobiologické zatížení vysoké, může se dávkování zvýšit na 25 – 50g kvasnic na 100 litrů kvasu (moštu). Rehydratace se provádí v 5 -10 násobném množství vlažné směsi kvasu a vody v poměru 1:1, následně se kvasnice musí pořádně promíchat s nachystaným roztokem a nechat zhruba 15 minut bobtnat. Rozdíl teplot mezi suspenzí a moštem nesmí být vyšší než 8°C. Po přidání rozmíchaných kvasnic do kvasné nádoby znovu dobře vše promíchejte!

Skladování produktu:

skladujte v suchu a chladu. Po otevření balení spotřebujte do 2 až 3 dnů.

Váha balení: 50g

 

SpirifermArom

Kompletní specifikace

Silně kvasící suchá čistá kvasinka s výraznými vlastnostmi uvolňujícími aroma. Jedná se o kvasinky Saccharomyces cerevisae (var. baynaus). SpirifermArom zajišťuje bezpečné prokvašeni kvasů a moštů také při teplotě kvašení okolo 15 °C.

 

Produkt a účinek:

Spiriferm Arom kvasnice jsou vhodné proprokvášení kvasů a moštů při teplotě okolo 15°C. Kvasnice Spiritferm Arom jsou vysoce tolerantní na alkohol s nepatrnou pěnivostí. Kvasnice uvolňují velké množství aromatických ovocných látek dle druhů kvasů.

 

Doporučené dávkování:

Výrobce doporučuje 10-20g kvasnic na 100 litrů kvasu (moštu). Pokud je mikrobiologické zatížení vysoké, může se dávkování zvýšit na 25 – 50g kasnic na 100 litrů kvasu (moštu). Rehydratace se provádí v 5 -10 násobném množství vlažné směsi kvasu a vody v poměru 1:1, následně se kvasnice musí pořádně promíchat s nachystaným roztokem a nechat zhruba 25 minut bobtnat. Rozdíl teplot mezi suspenzí a moštem nesmí být vyšší než 8°C. Po přidání rozmíchaných kvasnic do kvasné nádoby znovu dobře vše promíchejte!

Skladování produktu:

skladujte v suchu a chladu. Po otevření balení co nejdříve spotřebujte.

Váha balení: 50g

 

Oenoferm® Freddo

Kompletní specifikace

Chladnomilné kvasinky na rozkvašení studených moštů za nízkých teplot od 13 do 17°C, k řízenému kvašení za účelem zachování aroma. Tolerují až 15% objemu alkoholu. 50g balení.

Charakteristika produktu

Oenoferm® Freddo je speciálně selektovaná suchá čistá kvasinka pro zaočkování studených moštů také od 8 °C, jakož i pro uchování aroma řízením teploty chladného kvašení (ca. 13°C do ca. 17°C). U tohoto kvasinkového kmene LW 317-30 rodu Saccharomyces cerevisiae (var. bayanus) se kladl zvláštní důraz na vysoký stupeň konečného prokvášení i přes nízké kvasící teploty. Degustace potvrzují výraznou ovocnou charakteristiku Oenoferm® Fredda. Lze dosáhnout až 15 % objem. alkoholu.

Povolený podle současných platných zákonů a nařízení. Testováno odbornou laboratoří na čistotu a kvalitu.

Účinek produktu

Na přání a na základě poptávky mnoha podniků po chladnomilných kvasinkách nebo v chladnu startujících kvasinkách byly neustálou selekcí v chladných mediích izolovány Oenoferm® Freddo. S těmito kvasinkami je možné dosáhnout rychlého rozkvašení také ve velmi chladných moštech.

Tento kmen tolerantní k teplotě se hodí zejména k uchování aroma chladného kvašení. Přitom se zpomalí kvašení a tím také tvorba CO2. To má za následek, že se aromatické látky vyplavují méně. Oenoferm® Freddo vytváří z hroznů respektive potenciálu moštů citrusové a grapefruitové tóny, rovněž aromatické tóny jablek, broskví a vůně růží. Víno se prezentuje po prokvašení vyrovnaným aroma s velmi pěknou svěžestí a obzvláště hravostí. Oenoferm® Freddo se mohou samozřejmě použít také i při vysokých kvasících teplotách.

Doporučené dávkování

Do moštu o teplotě mezi 13°C a 17°C je dávka od 15 g /100 l. Při studeném startu kvašení od 8°C musí být dávka zvýšena minimálně na 20 – 25 g/100 l. Tato dávka vytváří optimální množství životaschopných kvasinkových buněk na ml moštu. Tato kvasinková koncentrace buněk garantuje rychlý začátek kvasícího procesu a dominanci nad divokými kvasinkovými kulturami.

Použití kvasnic

Rehydratace Oenoferm® Freddo se provádí v cca 10 násobném množství vlažné směsi moštu a vody (maximálně 35°C). Oenoferm® Freddo se pomalu promíchá a nechá se 20 až 30 minut bobtnat. Kvasinkovou suspenzi, která obvykle lehce pění, pak přidáme k celému množství a promícháme. Rozdíl teplot mezi kvasinkovým zákvasem a chladným moštem nesmí činit víc jak 8°C. Jinak může vzniknout takzvaný kvasinkový šok a mnoho kvasinkových buněk se poškodí. Tomu zabrání pozvolné přizpůsobení teplot mezi kvasinkovou suspenzí a nádobou.

Jakmile se aktivuje kvasný proces díky kvasinkové kultuře, je vhodné kontrolovat teplotu, aby se udržel kvasný proces na potřebné úrovni.

Skladování

Vakuově baleno. Prosíme skladujte v chladnu a suchu. Otevřená balení opět těsně uzavřete a spotřebujte během 2 – 3 dní.

Váha balení: 50g

 

Vitamon® CombiŽivná sůl pro kvasinky s vitamínem B1 (thiamin) a diamoniumfosfátem. Podpora množení kvasinek a tím zajištění rychlého začátku kvašení při kompletním dokvašení.